ایرانیان باستان جزو اولین نفرهایی بودند که بو را آزمایش کردند. سلطنت و اشراف آنها نیز به شدت روی ادکلن سرمایه گذاری شده بود، حتی نقاشی هایی از داریوش و خشایارشا که بطری های ادکلن خود را در دست داشتند و گل هایی که داخل آنها می رفت.
اعتقاد بر این است که ابن سینا، یک پزشک و شیمیدان ایرانی، با تقطیر بازی می کرد تا ادکلن گود گرل صورتی تولید کند که روغنی نداشته باشد مانند نسخه مصری. تصور می شود که او پدر تقطیر و کاشف الکل پایه باشد. بنابراین، ایرانیان برای صدها سال پیشتاز در ساخت ادکلن بودند.
باستان شناسی علاوه بر نوشته های پلینی بزرگ، دستور العمل های ادکلن را روشن کرده است. ما اکنون میتوانیم عطری را که ژولیوس سزار به کار میبرد، بازسازی کنیم.
یونانیان و رومیان باستان مراقب بودند که هر چیز کوچکی را در زندگی خود ثبت کنند، و این شامل رایحه هایی بود که برای زیباسازی و همچنین تلاش های آیینی استفاده می کردند.
اعتقاد بر این بود که قبرس خانه الهه اسطوره ای عشق آفرودیت است. چیزی که تصور می شود قدیمی ترین کارخانه عطرسازی در تاریخ باشد در آنجا واقع شده است.
تصور میشود که کارخانه عطر رایحهای را برای معابد و افرادی که در آنجا عبادت میکردند، عرضه میکرد. این عطر در حمام های عمومی، در محصولات زیبایی و بهداشتی و بنابر شایعات در کف پا استفاده می شد.